Babemba meny

Restaurant Babemba

Västafrikansk mat på bordet!

Engelbrektsgatan 55

Mobil. 073-708 21 62

Fast. 031-53 05 80


Sommaröppet


Måndag     Stängt

Tisdag        11.30 - 21.00

Onsdag      11.30 - 21.00

Torsdag     11.30 - 21.00

Fredag       16.00 - 22.00

Lördag       16.00 - 22.00

Söndag      16.00 - 21.00


Eventdagar från 12.00


À la carte

Förrätter/Snacks/Efterrätter


Mali Akara - Liten 59:- / Stor 79: - (ögonbönor, vitlök, ingefära, lök, okra och kärlek)


Kycklingben - 3st 59 kr / 5st 79 kr


Tillbehör


Attieké (kassawa couscous)                         40: -

Alloco (friterad matbanan)                         40: -

Zamè ris                                                          30: -

Extra fufu                                                        40: -

Extra ris                                                           20: -

Extra yamsbitar                                             30: -



Efterrätter


Mangorônono                                             59 kr

Deguè                                                            69 kr

Älskar mango                                              59 kr

Klicka på bilden för att kolla ingredienser!

  Varmrätter


Köttbullar                                                                        115: -

Stora köttbullar kokade i en kryddad tomatssås. Nöttfärs, ströbröd, ägg, vitlök, tomat, laktosfri mjölk, svartpeppar och ingefära. Serveras med ris eller potatis, eller + 10: - för alloco (friterad matbanan).


Zamè/Tièb/Benachin/Djolof rice                              125: -

Ris kokat i en kryddig tomatsås (tomat, lök, ingefära, vitlök, soumbala etc.) Serveras med nötkött (högrev), kycklingfilé eller vegan (sötpotatis & yam). + 10: - extra för alloco.


Yassa au Poulet/Vegan                                               125: -

Lök, ingefära, senap, tomat, citron, oliv-rapsolja vinäger och mix grönsaker. Serveras med ris + 10: - för alloco.


Tigadèguèna/mafé/domoda                                     125: -

Jordnötskräm, lök, tomat, ingefära, vitlök, okra, soumbala etc. med kött, kycklingfilé eller vegan. Serveras med ris eller + 10: - för fufu (matbanan & yam alt. mannagryn).


Gwambora/Sopkandja                                              129: -

Västafrikansk okragryta. Okra, lök, tomat, soumbala, vitlök att välja med kött (innehåller fiskpulver) eller vegan (utan fiskpulver). Serveras med ris eller + 10: - för fufu (matbanan & yam alt. mannagryn).

 

Egusi                                                                             129: -

Nigeriansk gryta gjort på vattenmelonsfrö, spenat, paprika, lök, tomat, palmolja etc. serveras med kött eller vegan, att äta med ris eller fufu (matbanan & yam alt. mannagryn).


Lammgryta                                                                 139: -

Lammkött tillagad med lök, tomat, ingefära, vitlök, svartpeppar, lagerblad, salt spenatblad, Att äta med ris, eller + 10: - för fufu (matbanan & yam alt. mannagryn) alt. kokta yamsbitar.


Fisk                                                                                159: -

Friterad karp. Serveras med alloco, zamè och attieké. Det tar ca 35-45 minuter. Beställ i förväg!



av Sarah Coulibaly